ÜLEVAADE ⟩ Rootsi sotside sisevalimiste kohal ripub narkojõukude mõjutuse vari (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Politseinik valvamas Stockholmi lähedal Botkyrka vallas Fittjas paika, kus tulistati meest. Vald on pikalt olnud kimpus kuritegelike jõukudega. 
Politseinik valvamas Stockholmi lähedal Botkyrka vallas Fittjas paika, kus tulistati meest. Vald on pikalt olnud kimpus kuritegelike jõukudega. Foto: Johan Nilsson/TT News Agency/AFP/Scanpix

Stockholmi külje all asuva Botkyrka valla Sotsiaaldemokraatide liidri väljavahetamine võinuks jääda vaid ääremärkuseks, kui sellega poleks kaasnenud kahtlus, et vangerduse korraldasid oma huvides kuritegelike jõukudega seotud isikud.

Kuigi alles pärast mullusügisesi valimisi kinnitasid piirkonna sotsid, et Ebba Östlin jätkab nende esindajana vallavalitsuse juhi kohal, siis jaanuari lõpus hääletati ta ametist maha parteikogunemisel, kuhu ilmunud kümneid uusi liikmeid võisid väidetavalt mahitada jõukudega seotud isikud.

Väidetavalt olla Östlin seejuures Sotsiaaldemokraatide ladvikut jõukude mõju eest hoiatanud juba mullu novembris.

Botkyrka alla kuuluvad mitu politsei hinnangul probleemset piirkonda ning Stockholmist edelas paiknev vald, mille elanikest üle 60 protsendi on sisserändetaustaga, on pikalt olnud kimpus jõugukuritegevusega. Östlin vallandas hõõrumise kohalike sotside ridades, kui otsustas umbes aasta tagasi sulgeda mitu noorte- ja vabaajakeskust, kus töötasid või veetsid aega jõuguliikmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles