Luba soopõhiseks abordiks võttis Briti arstilt litsentsi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abordivastane meeleavaldaja USAs.
Abordivastane meeleavaldaja USAs. Foto: SCANPIX

Suurbritannias peatati litsents arstil, kes tabati nõustumast soopõhise abordiga, kirjutab ajaleht Irish Independent. Varjatud kaamera lindile seaduserikkumisel tabatud doktor Raj Mohani edasine saatus sõltub uurimisest.


Veel kahel Briti arstil – doktor Prabha Sivaramanil ja doktor Claudine Domoneyl – on keelatud raseduse katkestamiseks patsiendile nõusoleku andmine ning abordiprotseduuri sooritamine. On võimalik, et ka nemad võivad tegevusloa kaotada.

Kõik kolm tabati varjatud kaamerale olukorras, kus nad andsid nõusoleku abordiks paljalt põhjusel, et loode on «valest» soost.

Doktor Moran jäi filmilindile sellega, et nõustus aborti tegema naisele, kes ütles, et ei taha tüdrukut. Ta lubas patsiendile, et võltsib vajaminevaid dokumente.

Suurbritannias võib aborti teha juhul, kui arst arvab, et raseduse jätkumine võiks kujutada ohtu naise vaimsele või füüsilisele tervisele. Vastavalt 1967. aasta abordiseadusele on ebaseaduslik raseduse katkestamine põhjusel, et tulevane laps on poiss või tüdruk. Karistada võib selle eest vangistusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles