Ida-Jeruusalemmas rammis auto inimesi, hukkus kaks (2)

Copy
Arvatav autorünnak annekteeritud Ida-Jeruusalemmas.
Arvatav autorünnak annekteeritud Ida-Jeruusalemmas. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP / Scanpix

Annekteeritud Ida-Jeruusalemmas rammis auto täna ühes bussipeatuses seisjaid, hukkus kaks ja sai viga viis inimest, teatasid Iisraeli võimud.

Vahejuhtum leidis aset Ida-Jeruusalemma juudiasunduses Ramotis. Pinged linna annekteeritud idaosas on kasvanud alates 27. jaanuari sünagoogitulistamisest, milles hukkus seitse inimest.

«Rammimise tagajärjel on kaks hukkunut ja veel viis vigastatut,» ütles Iisraeli politsei avalduses.

Jeruusalemma Shaare Zedeki haigla teatel oli üks hukkunu kuueaastane laps. Teine ohver oli 20-aastane.

Meedikud ravivad veel viit kannatanut, kellest üks on kriitilises seisundis viieaastane laps, keda püütakse elustada. Ka teised ohvrid on raskes seisundis.

Politsei teatel tulistas ametikohustusi mittetäitnud detektiiv kahtlusalust ja tappis ta. Kahtlusaluse isiku kohta pole andmeid.

Palestiina relvarühmitused Islamidžihaad ja Hamas kiitsid rünnakut, kuid ei võtnud seda omaks.

Iisrael peab kogu Jeruusalemma enda jagamatuks pealinnaks, samas kui palestiinlased peavad Ida-Jeruusalemma, mille Iisrael vallutas 1967. aasta sõjas, enda tulevase riigi pealinnaks.

Vaenutegevus on Jeruusalemmas ja Läänekaldal eskaleerunud alates läinud kevadest, kui sagenesid Iisraeli haarangud okupeeritud aladel vastusena palestiinlaste rünnakutele juudiriigi vastu.

Eelmisel aastal tapeti Läänekaldal ja Ida-Jeruusalemmas pea 150 palestiinlast, mis tegi sellest verisema aasta alates 2004. aastast. Palestiinlaste rünnakutes hukkus 30 inimest.

Tänavu on seni hukkunud 43 palestiinlast, neist kümme läinud kuul aset leidnud tulevahetuses Jeninis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles