VIDEO Inglismaal pagulaskeskust rünnanud jõuk kähmles märulipolitseiga

Postimees
Copy
Knowsley, Merseyside, Suurbritannia. Kohalik märulipolitsei reageeris pagulasi majutavat hotelli rünnanud jõugule.
Knowsley, Merseyside, Suurbritannia. Kohalik märulipolitsei reageeris pagulasi majutavat hotelli rünnanud jõugule. Foto: PETER POWELL / Scanpix

Eile Liverpooli lähedal puhkenud rahutustes ründas mitusada paremäärmuslikku meeleavaldajat hotelli, mis majutab kohalikus piirkonnas elavaid sõjapõgenikke. 

Kohalik Merseyside'i politsei teatas, et kolm inimest on vägivaldses korrarikkumises kahtlustatuna vahistatud. 

Tunnistajate sõnul visati hoonet rakettidega ning jõuk süütas ka politseikaubiku, vahendas The Guardian. 

Kohal olid ka anti-fašistlikud meeleavaldajad ja üks neist sõnas, et paremäärmuslased jagunesid väiksemateks rühmadeks ning asusid neid ümber piirama. 

Meedia väitel korraldas meeleavaldused paremäärmuslik Patriootiline Alternatiiv, kuid rühmitus ise eitab seda.

«Ma ei tea, kas varjupaigaelanikud tunnevad ennast turvaliselt. Olen sügavalt šokeeritud ja vapustatud sellest, mida ma täna õhtul Liverpoolis nägin,» ütles heategevusorganisatsiooni Care4Calais asutaja Clare Moseley BBC-le. 

Sõjaohvrite terroriseerimine ja piinamine on andestamatu - poliitikute viha ja lõhestamise retoorika hävitab meie ühiskonda ja briti väärtusi, lisas Moseley. 

Merseyside'i politsei teatel ei ole rünnakus vigastatuid. 

Parlamendiliige George Howarth selgitas, et meeleavalduse põhjustas sotsiaalmeedias avaldatud väidetav intsident ning kritiseeris pagulaste kohta levivat valeinfot. 

Knowsley elanikud ei ole ekstremistid ja võtavad sõjapõgenikke vastu. Tänased meeleavaldusel ei esinda meie kogukonda, lisas Howarth. 

Inimõigusorganisatsioon Stand Up To Racism süüdistas vägivallas valitsuse retoorikat muuta pagulased patuoinaks. 


«Austame inimeste õigust meelt avaldada, kuid tänased stseenid olid täiesti vastuvõetamatud, seades ohtu nii kohalolijad, meie ametnikud kui ka kogu kogukonna,» vahendas Merseyside'i abipolitseiniku Paul White'i selgitust Sky News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles