Ukraina hoiatas Moldovat Venemaa katse eest riiki pöörata

BNS
Copy
Moldova läänemeelne president Maia Sandu.
Moldova läänemeelne president Maia Sandu. Foto: Dumitru Doru/Epa/Scanpix

Moldova tugevdab praegu oma jõuametkondade blokki, et seista vastu Venemaa plaanidele viia riigis läbi riigipööre, vahendas portaal Unian laupäeval Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksi Danilovi sõnu.

Danilovi sõnul hoiatas Ukraina luure Moldovat, et Vene Föderatsioon soovib seal lähiajal läbi viia riigipöörde.

«Venemaa tahab väga, et kõik seal uuesti lõkkele lööks. Seda Venemaa abiga. Et tekib pingekolle, millele peaksime maksimaalselt tähelepanu pöörama,» sõnas ta.

Danilov andis mõista, et Kreml võib Moldova riigipöördekatsesse kaasata tšetšeeni võitlejaid, kes saadeti mullu veebruaris Ukrainasse ülesandega likvideerida riigi juhtkond.

Tema sõnul on praegu samad tšetšeenid Türgis ja töötavad seal «päästjatena».

«Jälgime nüüd hoolega, et need »päästjad« ei satuks Chişinăusse. Teame nende nimesid ja perekonnanimesid,» lisas Danilov.

Reedel astus tagasi Moldova läänemeelne peaminister Natalia Gavrilița, uueks valitsusjuhi kandidaadiks esitati riigi julgeolekunõukogu sekretär, presidendi julgeolekunõunik Dorin Recean.

Gavrilița märkis pressikonverentsil, et mitte keegi ei oleks oodanud, et 2021. aasta suvel valitud valitsusel tuleb hakkama saada nii paljude kriisidega, mille põhjuseks on Venemaa agressioon Ukrainas.

Valitsus jätkab oma kohustuste täitmist kuni uue kabineti ametisseastumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles