POSTIMEES KIIEVIS ⟩ Tiit Pruuli: Eesti saun andis Ukraina võitlejatele uue hingamise (1)

Margus  Martin
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Rännumehed Christian Johannes Kask (vasakul) ja Tiit Pruuli kasutasid sõjakoldesse ja sealt tagasisõiduks Ukraina riikliku raudteekompanii teenuseid. Rongiliiklus väärib meeste sõnul kiidusõnu.
Rännumehed Christian Johannes Kask (vasakul) ja Tiit Pruuli kasutasid sõjakoldesse ja sealt tagasisõiduks Ukraina riikliku raudteekompanii teenuseid. Rongiliiklus väärib meeste sõnul kiidusõnu. Foto: Christian Johannes Kask

Pärast Venemaa täiemahulise sissetungi algust esmakordselt Ukrainat väisanud ettevõtja ja rändur Tiit Pruuli lausus, et kohe esimesel õhtul Kiievi kesklinnas Hreštšatikul jalutades tekitas samas kõrvu kostnud õhuhäire sireen harjumatult häiriva või isegi äreva tunde.

«Õhtune Kiiev oli pime ja kõle. Esimene õhtu tekitas ängistust,» rääkis ta. «Kuigi täna (pühapäeval - M.M.) Butšas ja mujal käies me midagi õudset ei näinud, oli tunda surma hõngu. Surnuaial hoidis memmeke ristist kinni. Samas seisis ilus Ukraina tüdruk, kellel olid silmis pisarad. Sealt Kiievisse naastes nägime linna sissesõidul metsa all kahel pool teed kaitsekraave, varjendeid, laskeavadega positsioone. Ja see kõik on 21. sajandil ühe Euroopa riigi pealinnas!»  

Omaaegne Postimehe ajakirjanik, praegu Go Group`i nõukogusse kuuluv Pruuli kogus teda operaatorina abistava paarimehe Christian Johannes Kasega materjali Go reisiajakirja tarbeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles