Michigani järve kohal kehtestati ajutine lennupiirang

Copy
Vaade Michigani järvele Milwaukees. Foto on illustratiivne.
Vaade Michigani järvele Milwaukees. Foto on illustratiivne. Foto: Morry Gash/AP/Scanpix

USA võimud kehtestasid Eesti aja järgi pühapäevaõhtusel ajal Michigani järve kohal ajutise lennupiirangu.

USA föderaallennundusamet (FAA) teatas, et õhuruum suleti lühiajaliselt kaitseministeeriumi tegevuse toetamiseks. Õhuruum avati aga üsna kiiresti uuesti.

Montana osariigis suleti laupäeval radaril tuvastatud anomaalia tõttu ajutiselt osa õhuruumist. Taevast ei leitud aga midagi.

Kanadas ja Ühendriikides on viimastel päevadel alla tulistatud kokku kolm riikide õhuruumis avastatud objekti. Ühendriikide teatel oli esimene neist Hiina luureõhupall.

USA hävitaja tulistas laupäeval Kanada loodeosas alla «tundmatu objekti», mis Kanada kaitseministri Anita Anandi sõnul kujutas endast ohtu tsiviillennundusele. Päev varem teatasid USA võimud, et tulistasid alla sihtmärgi Alaska kohal.

«Kanada loodeosa kohal tulistati laupäeval alla tundmatu objekt. Kanada ja USA lennukid tõusid õhku ning USA F-22 andis edukalt tuld objekti pihta,» kirjutas peaminister Justin Trudeau laupäeval sotsiaalmeedias.

USA võimud sulgesid laupäeva õhtul Montana kohal «radarianomaalia tõttu» osaliselt selle lääneosariigi õhuruumi ja saatsid asja uurima hävitaja, mis midagi tavatut ei tuvastanud, teatas föderaalne lennundusamet FAA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles