USA sõjalennukid lasid alla objekti Huroni järve kohal (5)

Copy
USA F-22 tüüpi lennuk.
USA F-22 tüüpi lennuk. Foto: U.S. Air Force/AP/Scanpix

USA sõjalennukid tulistasid pühapäeval alla järjekordse lendava objekti, mis asus seekord Huroni järve kohal, teatasid kaks Ühendriikide seadusandjat juba neljandast sellisest vahejuhtumist veidi enam kui nädala jooksul.

«USA õhujõudude ja rahvuskaardi piloodid lasid objekti alla,» kirjutas sotsiaalmeedias Michigani rahvaesindaja Elissa Slotkin.

Teine Michigani seadusandja Jack Bergman kinnitas, et USA sõjavägi on järve kohal asuva objekti «tegevuse lõpetanud».

Huroni järv on kuulub Suurde järvistusse, mis asub USA ja Kanada piiril.

USA võimud kehtestasid Eesti aja järgi pühapäevaõhtusel ajal Michigani järve kohal ajutise lennupiirangu.  USA föderaallennundusamet (FAA) teatas, et õhuruum suleti lühiajaliselt kaitseministeeriumi tegevuse toetamiseks. Õhuruum avati aga üsna kiiresti uuesti.

Kanadas ja Ühendriikides on viimastel päevadel alla tulistatud kokku kolm riikide õhuruumis avastatud objekti. Ühendriikide teatel oli esimene neist Hiina luureõhupall. Reedel teatati sarnasest juhtumist Alaska osariigis ja laupäeval Kanadas.

Biden andis käsu objekt alla tulistada

USA president Joe Biden andis sõjalennukitele korralduse pühapäeval Huroni järve lähedal alla tulistada veel üks salapärane objekt, teatas kõrge administratsiooniametnik.

«Neljandat sellist sihtmärki veidi enam kui nädala jooksul kirjeldati kui kaheksanurkset konstruktsiooni, mille küljes rippusid nöörid. Seda ei peetud sõjaliseks ohuks millelegi kohapeal, kuid see oleks võinud ohustada tsiviillennundust, kui see lendas umbes 6000 meetri kõrgusel Michigani kohal,» kirjeldas ametnik.

AFP/BNS

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles