USA ärgitab ameeriklasi Venemaalt viivitamatult lahkuma

Copy
USA saatkond Moksvas.
USA saatkond Moksvas. Foto: YURI KOCHETKOV / EPA / SCANPIX

USA-Vene topeltkodakondsusega inimesi võib ähvardada sunniviisiline Vene sõjaväkke värbamine, hoiatas USA saatkond Moskvas eile ja käskis oma kodanikel viivitamatult riigist lahkuda.

«Ärge reisige Venemaale,» vahendas USA suursaatkonna teadet Reuters.

«Venemaa julgeolekuteenistused on arreteerinud USA kodanikke võltsitud süüdistuste alusel, valinud Venemaal viibivad USA kodanikud välja kinnipidamiseks ja ahistamiseks, keeldunud õiglasest ja läbipaistvast kohtlemisest ning mõistnud nad süüdi kinnistel kohtuprotsessidel või ilma usaldusväärseid tõendeid esitamata,» ütles saatkond.

Viimati hoiatati USA kodanikke avalikult mullu septembris, kui president Vladimir Putin andis osalise mobilisatsiooni korralduse. «Venemaa võib keelata juurdepääsu USA konsulaarabile, takistada Venemaalt lahkumist ja/või sõjaväeteenistusse sundida,» vahendas tollast teadet Newsweek. 

Venemaa julgeolekuteenistus (FSB) teatas jaanuaris, et prokuratuur algatas spionaažikahtlustusega Ameerika Ühendriikide kodaniku vastu kriminaalmenetluse. 

«Neid [hoiatusi] on [USA] välisministeerium viimasel ajal palju kordi välja öelnud, nii et see ei ole uus asi,» kommenteeris teadet Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles