Saksa konservatiivid tervitasid võitu Berliini liidumaal

Copy
Saksa Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esinumber Berliini liidumaa valimistel Kai Wegner.
Saksa Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esinumber Berliini liidumaa valimistel Kai Wegner. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksa opositsioonilised konservatiivid tervitasid täna võitu Berliini liidumaa kordusvalimistel ning väitsid, et tulemus näitab, et erakond suudab paremtsentristliku poliitika ja jäigema suhtumisega immigratsiooni tuua enda poole ka linnaelanikke.

Endise kantsleri Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) on olnud aastaid hädas toetuse vähenemisega suurlinnades ning oli Berliinis viimati võimul 2001. aastal.

Eilsetel valimistel sai erakond 28,2 protsenti häältest ehk kümme protsenti rohkem kui eelmistel valimistel, hääli kaotasid kõik senise regionaalvalitsuse kolm erakonda.

«Tulemus näitab, et CDU suudab suurlinnades võita,» ütles partei esinumber Berliini liidumaa valimistel Kai Wegner, kes kavatseb alustada uue koalitsiooni loomiseks kõnelusi sotsiaaldemokraatide ja rohelistega. Mõlemad erakonnad said valimistel 18,4 protsenti häältest.

Valimiskampaania ajal ründasid konservatiivid Berliini senise sotsiaaldemokraadist linnapea Franziska Giffey valitsust liigse leebuse eest kuritegevuse vastu seoses aastavahetuse vägivallalainega päästjate, tuletõrjujate ja kiirabitöötajate suhtes.

Märksõnad

Tagasi üles