IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Ukraina suudab üksusi varustada Slovjanski-Bahmuti tee kaotamise kiuste

Igor Taro
Copy
Ukraina sõdur kõnnib eile Bahmuti tänaval.
Ukraina sõdur kõnnib eile Bahmuti tänaval. Foto: Irõna Rõbakova / Ukraina relvajõudude 93. brigaadi pressiteenistus / Reuters / Scanpix

Kõige kriitilisem olukord on jätkuvad Bahmutist põhjas, kus Slovjanski-Bahmuti maantee on praeguseks läbi lõigatud ja okupandid ohustavad Paraskovijivka küla. Rünnakute aktiivsus püsib kõrge, sest isikkoosseisu puudust Venemaal veel pole. Suurenenud on ka Vene vägede kaudtule intensiivsus Donetski oblasti piirkonnas, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Sellest, et eelmise ööpäevaga kaotas Venemaa 560 sõdurit ja vaid mõned üksikud tangid, soomukid ja suurtükid, on näha, et toimus teatud vaibumine, kuigi kõik on muidugi suhteline. Sügisel ja suvel oleks enam kui 500 sõduri kaotustega päevad hinnatud kõrge intensiivsusega lahingupäevadeks. Ilmselt Vene pealetungi esimese laine tagasilöömise järel tekkis vajadust regrupeerumiseks, kuna pidevalt täiesti ühtlast rünnakunivood pole võimalik hoida, kui vastas on efektiivselt tegutsevad kaitsjad.

Luhanski operatiivsuuna põhjatipus jätkavad okupandid survet Hrjanõkivka asulale Dvortšne ja Dvoritšna vahel. See tegevus käib pikas plaanis suunaga Kupjanski tagasi vallutamiseks. Samal eesmärgil on koondatud Vene okupantide reservid Svatove piirkonnas, kuid praegu need veel ei liigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles