USA jätab väidetavalt nappide varude tõttu pikamaaraketid Ukrainale tarnimata (4)

Copy
Lõuna-Korea armee tulistab mullu õppusel välja ATACMSi raketi. Väidetavalt kaalub Ukraina rakettide hankimist teistelt riikidelt peale USA.
Lõuna-Korea armee tulistab mullu õppusel välja ATACMSi raketi. Väidetavalt kaalub Ukraina rakettide hankimist teistelt riikidelt peale USA. Foto: Lõuna-Korea kaitseministeerium / AP / Scanpix

USA valitsus ei soovi väidetavalt Ukrainale tarnida pikamaarakette ATACMS, kuna muretseb, et neil pole seda sorti relvi oma vajaduste katmiseks piisavalt.

Politico andmeil ütlesid USA ametnikud hiljutistel kohtumistel kaitseministeeriumis Kiievi esindajatele, et neil pole ATACMSi (Army Tactical Missile System) pikamaarakette varuks, mistõttu kahjustaks nende saatmine Ukrainasse USA sõjalist valmisolekut tulevasteks konfliktideks.

Pentagoni hinnangud vajalike relva- ja laskemoonavarude kohta on tehtud Politico andmeil enne Venemaa kallaletungi Ukrainale ning neid pole viimase aasta jooksul oluliselt kohandatud, et võtta arvesse Venemaa nõrgestatud võimekust või asjaolu, et Kiiev peab sedasama sõda, mille jaoks USA on varusid kogunud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles