ULATUSLIK REOSTUS USA kemikaalirongi põlengupaigast tuleb teateid surnud kaladest ja koduloomadest

Postimees
Copy
Norfolk Southern Railroad süütas Ohio osariigis rööbastelt maha sõitnud vinüülkloriidi rongi eelmise nädala alguses põlema, et vältida kemikaalilasti plahvatamist.
Norfolk Southern Railroad süütas Ohio osariigis rööbastelt maha sõitnud vinüülkloriidi rongi eelmise nädala alguses põlema, et vältida kemikaalilasti plahvatamist. Foto: Gene J. Puskar / AP / Scanpix

Kuigi USA võimud väidavad, et piirkond Ohio osariigis East Palestine’i lähistel, kus poolteist nädalat tagasi sõitis rööbastelt välja 150 vaguniga ohtlikke kemikaale vedanud rong, on elanikele turvaline, tuleb kohapealt teateid surevatest loomadest ja valitseb hirm saaste pärast.

Pärast 3. veebruaril toimunud õnnetust olid Ohio võimud ennekõike mures, et Illinois’st Pennsylvaniasse teel olnud kaubarongist valgus välja mürgist ja kergesti süttivat gaasi vinüülkloriidi. Lisaks lendus suures koguses teisi mürkaineid, näiteks fosgeeni ja vesinikkloriidi, rongi laadungi kontrollitud vabastamise ja põlemise käigus.

Selle tõttu anti miili ehk umbes 1,6 kilomeetri raadiuses õnnetuspaigast inimestele evakueerumiskäsk.

Nüüd on aga raudteefirma Norfolk Southern Railroad dokumentidest selgunud, et õnnetusse sattunud vagunitest lendus õhku ja valgus pinnasesse veel teisigi toksilisi kemikaale, kirjutas ABC News. Nende seas on etüleenglükool monobutüüleeter, etüülheksüülakrülaat ja isobuteen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles