USA hävitajad saatsid Vene sõjalennukeid Alaska lähistel

Copy
See foto USA lähistel lendavast Venemaa pommituslennukist Tu-95 ja seda jälgivast USA hävitajast F-22 on tehtud 2020. aastal.
See foto USA lähistel lendavast Venemaa pommituslennukist Tu-95 ja seda jälgivast USA hävitajast F-22 on tehtud 2020. aastal. Foto: AFP/SCANPIX

Kaks USA hävitajat F-16 saatsid nelja Vene lennukit rahvusvahelises õhuruumis Alaska lähistel, teatas teisipäeval Põhja-Ameerika õhukaitse väejuhatus (NORAD).

Vene lennukite, sealhulgas Tu-95 pommitaja ja Su-35 hävitajate, rutiinne jälgimine leidis aset esmaspäeval, seisis avalduses.

«Vene lennukid püsisid rahvusvahelises õhuruumis ega sisenenud Ameerika ega Kanada suveräänsesse õhuruumi,» märkis NORAD, lisades, et Venemaa taoline tegevus leiab aset sageli ja seda ei võeta ohuna ega ka provokatsioonina.

Kuigi Vene lennukite saatmine selles piirkonnas on suhteliselt sage tegevus, tuli Põhja-Ameerikas paiknevatel USA sõjalennukitel veebruaris tegeleda haruldase ülesandega tulistada alla Hiina luureõhupall ja kolm tuvastamata objekti.

NORAD on varem märkinud, et Alaska õhukaitse tuvastustsoon (ADIZ) on ala, mille õhuliiklust jälgitakse kaugemal riigi õhuruumi piirist, et võimaldada täiendavat reageerimisaega vaenuliku tegevuse korral.

«NORAD avastab ja positiivselt tuvastab välisriigi sõjalennuki, mis siseneb ADIZ-i» ning «rutiinselt jälgib välisriikide lennukite liikumist ja kui see on vajalik, eskordib neid ADIZ-ist välja,» lisati oktoobris tehtud avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles