Poolatarist seitsme lapse ema sünnitas üliharuldased viisikud

Copy
Vastsete vanemate Dominika ja Vince Clarke'i viisikud olid arstide sõnul igaüks umbes 40 sentimeetri pikkused ja kaalusid 710 kuni 1400 grammi.
Vastsete vanemate Dominika ja Vince Clarke'i viisikud olid arstide sõnul igaüks umbes 40 sentimeetri pikkused ja kaalusid 710 kuni 1400 grammi. Foto: Lukasz Gagulski / EPA / Scanpix

Poola-Briti päritolu abielupaaril, kes juba olid seitsme lapse vanemad, sündisid sõbrapäeva eel viisikud, üliharuldase raseduse järel ütles ema teisipäeval, et tunneb end paremini kui eeldanuks.

Dominika Clarke, kel on juba seitse last vanuses 10 kuud kuni 12 eluaastat, sünnitas pühapäeval Poola lõunaosas asuvas Krakowis viisikud.

«Planeerisime kaheksandat last, ent tuli välja, et neid on rohkem,» ütles ta ajakirjanikele haiglas koos oma britist abikaasa Vince'iga.

Lapsed tulid ilmale keisrilõike abil raseduse 29. nädalal ning vajavad jätkuvalt hingamisel abi.

Enneaegse sünnituse osakonna juht Ryszard Lauterbach avaldas lootust, et peatselt jõutakse ka õnneliku hetkeni, mil kõik saavad haiglast välja kirjutatud.

Clarke nimetas rasedust «imeks», sest haiglatöötajate sõnul on viisikute saamise tõenäosus üks 52 miljonist.

«Matemaatikuna mulle selline statistika meeldib,» ütles Clarke. «Meil olnuks suurem šanss võita loteriil kui saada selline rahvamass.»

Kolm tüdrukut ja kaks poissi said nimeks Arianna Daisy, Charles Patrick, Elizabeth May, Evangeline Rose ja Henry James.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles