Californias lotoga kaks miljardit võitnu sai USA aegade suurima jackpoti

Copy
California loterii direktor Alva Johnson andis teisipäeval, 14. veebruaril teada, et Edwin Castro võitis novembris rekordilise 2,04 miljardi dollari suuruse PowerBalli loto jackpoti.
California loterii direktor Alva Johnson andis teisipäeval, 14. veebruaril teada, et Edwin Castro võitis novembris rekordilise 2,04 miljardi dollari suuruse PowerBalli loto jackpoti. Foto: Adam Beam / AP Photo / Scanpix

USA ajaloo suurima jackpoti võitja on endine üliõpilane California osariigi riiklikust koolisüsteemist, kes tahab vältida rambivalgusesse sattumist, ütlesid osariigi lotoametnikud teisipäeval Edwin Castro kohta, kes võitis novembris Powerballi loteriiga 2,04 miljardit dollarit.

Ent ametnikud ei saa öelda midagi võitja kohta peale nime, kuna osariigi seaduse kohaselt on Castro nimi avalik info, kuid mitte muud isikuandmed, sealhulgas ta vanus või kus ta elab.

Võidupilet osteti autoteeninduskeskusest Joe's Service Center Los Angelesest kirdes asuvas Altadenas.

Ent California lotovõitjate puhul ei kehti nõue, et nad peavad elama selles osariigis võitmiseks.

Keskuse omanik Joe Chahayed sai miljon dollarit boonust võidupileti müümise eest.

Castro keeldus osariigi ametnike kutsest kõnelda teisipäeval ajakirjanikega. Selle asemel saatis ta kirjaliku avalduse, milles ütles, et on võidu pärast «šokeeritud ja ekstaatiline».

Võitjatel on võimalus valida, kas nad võtavad oma võidu välja 30 iga-aastase väljamakse alusel või ühe maksena.

Osariigi ametnike sõnul otsustas Castro oma võidu välja võtta ühe maksena, mis oli 997,6 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles