IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Venelaste soomustehnika toeta jalaväepealetung Ukrainas meenutab maailmasõdade paroodiat

Igor Taro
Copy
Kohalikud elanikud eile lahingute tulipunktiks oleva Bahmuti tänaval.
Kohalikud elanikud eile lahingute tulipunktiks oleva Bahmuti tänaval. Foto: LIBKOS/AP/Scanpix

Vene okupandid jätkavad katseid laiendada pealetungi geograafiat ja kohati tõsta rünnakute intensiivsust, kuid saavutavad üksikuid edusamme peamiselt Bahmuti operatiivsuuna põhjapoolses osas. Pärast Vuhledari fiaskot on taas vähenenud soomustehnika kasutamine, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Vene väed kaotasid Ukraina peastaabi andmeil eilsele eelnenud päevaga 740 sõdurit, kokku on kaotatud 139 080 sõdurit. Tanke kaotas Venemaa päevaga aga kolm, soomukeid kaheksa, suurtükke üheksa, raketiheitjaid ühe.

Numbritest näib, et Vene okupantide pealetung on tagasi pöördumas esimese ja teise maailmasõja paroodia tasemele, kus rünnakule saadetakse suur kogus jalaväge ilma soomustehnika toeta. Pärast sajakonna masina kaotust Vuhledari all toetavad okupantide pealetunge vaid üksikud tankid ja soomukid, lõviosa ründavast jõust on lihtsalt inimmass. Seda massi on hetkel paraku veel üsna palju ja Ukraina väejuhatuse peamine ülesanne on tegeleda vastase rünnakuvõime vähendamisega, olles ise valdavalt kaitses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles