Hispaania võttis vastu soolise enesemääramise seaduse (1)

Copy
Hispaania võrdõiguslikkuse minister Irene Montero (vasakul) tähistab märgilise seaduse vastuvõtmist aktivisti ja esimese parlamenti valitud transseksuaalse poliitiku Carla Antonelliga kongressihoone ees Madridis.
Hispaania võrdõiguslikkuse minister Irene Montero (vasakul) tähistab märgilise seaduse vastuvõtmist aktivisti ja esimese parlamenti valitud transseksuaalse poliitiku Carla Antonelliga kongressihoone ees Madridis. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP / SCANPIX

Hispaania parlament kiitis neljapäeval heaks seaduse, mis lubab 16-aastasel ja vanemal inimesel oma ID-kaardil sugu muuta.

Häältega 191 poolt, 60 vastu ja 90 erapooletut vastu võetud seadus teeb Hispaaniast ühe vähestest riikidest, kus soo muutmine ID-kaardil käib lihtsa avaldusega.

Seni on Euroopas ainsa riigina saadud seda teha Taanis, kus vastav seadus jõustus 2014. aastal.

Neljapäevase hääletusega kõrvaldati viimane takistus seaduse teelt, mis on tekitanud vastuolusid sotsialistide juhtitavas valitsuskoalitsioonis.

Transsooliste õiguste seadus on üks tähtsamaid soolise võrdsuse ministeeriumi algatusi. Minister Irene Montero kuulub vasakäärmuslikku Podemose erakonda, mis on peaminister Pedro Sáncheze sotsialistide juhitava valitsuse väiksem osapool.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles