LADVIKUS KÄÄRIB Saksa välisministri nali leopardikostüümi üle paljastas vastasseisu kantsleriga

, ajakirjanik, AFP
Copy
Saksamaa välisminister Annalena Baerbock hiljuti Aacheni karnevaliseltsi auhinnatseremoonial.
Saksamaa välisminister Annalena Baerbock hiljuti Aacheni karnevaliseltsi auhinnatseremoonial. Foto: Thomas Imo / photothek.net / Imago Images / Scanpix

Saksamaal on käimas parasjagu karnevalihooaeg ning sellega seotud pidustuste käigus mainis välisminister Annalena Baerbock, et kaalus leopardikostüümis kohale tulemist. «Aga siis hakkasin pelgama, et kantsleriamet ei anna mulle nädalate kaupa luba reisimiseks,» muigas ta.

Võimatu oli neis sõnades mitte märgata torget kantsler Olaf Scholzi suunas, kes viivitas Saksa Leopard tüüpi tankide Ukrainale tarnimise otsusega.

Poliitikavaatlejate silmis oli Baerbocki nali järjekordne tõend üha süvenevatest vastuoludest välisministri ja kantsleri vahel, mis nende arvates võivad hakata Saksamaad kahjustama ka rahvusvahelisel areenil.

Mõjukas ajakiri Der Spiegel kirjutas hiljuti, et Scholzi ja Baerbocki keeruline läbisaamine on halvanud valitsuskoalitsiooni ja Saksamaa välispoliitika. «Ajal, mil kriisid ja konfliktid saavutavad kõikjal haripunkti, pole suutnud kantsler ja välisminister seni kokku leppida oma välispoliitika põhijoontes,» leidis ajakiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles