Kremlimeelne oligarh kutsus Facebooki reklaamides Moldova elanikke riiki pöörama

Copy
Shori partei toetajad protesteerimas 16. veebruaril 2023. aastal Moldovas Chişinăus parlamendihoone juures. Protestijad süüdistavad valitsust ja presidentuuri majanduskriisi, inflatsiooni ja kiire hinnatõusu osas ning paluvad neil oma arveid maksta.
Shori partei toetajad protesteerimas 16. veebruaril 2023. aastal Moldovas Chişinăus parlamendihoone juures. Protestijad süüdistavad valitsust ja presidentuuri majanduskriisi, inflatsiooni ja kiire hinnatõusu osas ning paluvad neil oma arveid maksta. Foto: Dumitru Doru/Epa/Scanpix

Facebook lubas eksiilis elaval ning USA sanktsioonide all oleval oligarhil, kellel on seoseid Kremliga, platvormile üles laadida reklaame, kus kutsuti Moldova rahvast üles protestima ning Moldova läänemeelset valitsust kukutama.

Facebook eemaldas küll lõpuks oligarhist poliitiku ja süüdimõistetud petturi Ilan Shori partei reklaamid, kuid mitte enne seda, kui neid vaadati Moldovas miljoneid kordi.

Ilan Shor on Iisraeli päritolu Moldova oligarh, kes juhib populistlikku, venemeelset Shori parteid. Iisraelis eksiilis elav Shor on seotud 2014. aastal Moldova pankadest miljardi dollari vargusega, teda süüdistatakse ka altkäemaksu võtmises, et kindlustada oma positsioon Moldova panga juhatajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles