Türgi päästjad leidsid 12 päeva pärast maavärinat ellujäänu

Copy
Inimeste otsingud pärast võimsat maavärinat Türgis Hatay provintsis. Pilt on illustreeriv.
Inimeste otsingud pärast võimsat maavärinat Türgis Hatay provintsis. Pilt on illustreeriv. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / SCANPIX

Türgi päästjad tõid pea 12 päeva pärast kümneid tuhandeid inimelusid nõudnud laastavat maavärinat rusudest välja 45-aastase mehe.

Päästemeeskonnad on leidnud terve nädala vältel ellujäänuid, kes on miinuskraadidega rusude all lõksus olnud, kuigi neid on viimastel päevadel olnud vaid käputäis.

Hakan Yasinoglu päästeti 278 tundi pärast võimsat maavärinat Süüria piiri lähedal asuvas Hatay provintsis.

Sotsiaalmeedias avaldatud piltidelt on näha päästjaid kandmas kanderaami mehega ettevaatlikult läbi kokkuvarisenud hoone rusude.

Ta paigutati kohe ootavasse kiirabiautosse ja viidi minema. Mehe nägu polnud näha ja erinevalt teistest hilistest pääsenutest, kelle puhul meeskonnad rõõmustasid või aplodeerisid, tundus meeleolu kohapeal nukker.

Neljapäeva hilisõhtul ja reede hommikul päästeti veel kolm inimest, sealhulgas 14-aastane poiss, kusjuures otsingud jätkusid mõnes kohas ööpäevaringselt.

Türgi asepresident Fuat Oktay ütles reedel, et päästetööd jätkuvad veel vähem kui 200 kohas.

Türgi ja Süüria maavärinas on hukkunud üle 41 000 inimese, viga saanud kümneid tuhandeid ja miljonid jäänud külmakraadide käes peavarjuta.

Maavärin tabas 11 Türgi provintsi. Ametiisikute sõnul on päästetööd kolmes provintsis – Adanas, Kilises ja Sanliurfas – lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles