USA lõpetas allatulistatud Hiina õhupalli ja teiste objektide otsingud

Copy
USA mereväe madrus teostab allveesõidukiga Hiina luureõhupalli tükkide otsinguid Lõuna-Carolina ranniku lähistel.
USA mereväe madrus teostab allveesõidukiga Hiina luureõhupalli tükkide otsinguid Lõuna-Carolina ranniku lähistel. Foto: USA merevägi / Reuters / Scanpix

USA on lõpetanud kuu algul alla tulistatud arvatava Hiina luureõhupalli ja kahe teise lendobjekti jäänuste otsimise, teatas relvajõudude põhjaväejuhatus NORTHCOM reedel.

Hiina seireõhupalli otsingud Lõuna-Carolina rannikul lõpetati 16. veebruaril, kui selle tükid üles leiti ja merest välja toodi, ütles NORTHCOM.

Viimased tükid viiakse Föderaalse Juurdlusbüroo uurimislaborisse Virginias, lisati avalduses.

Hiina õhupall lendas üle Ühendriikide territooriumi, enne kui see 4. veebruaril Atlandi ookeani kohal alla tulistati.

Pekingi väitel oli õhupall mõeldud ilmavaatlusteks, kuid kaldus kursist kõrvale. Washington on kirjeldanud objekti kui luureõhupalli.

Vahejuhtum õhupalliga on USA ja Hiina suhteid pingestanud.

Reede õhtul teatas NORTHCOM, et lõpetab ka 10. veebruaril Alaska põhjaranniku ja 12. veebruaril Huroni järve kohal alla tulistatud objektide otsimise.

«USA sõjavägi, föderaalametid ja Kanada partnerid lõpetasid piirkonnas süstemaatilised otsingud,» ütles NORTHCOM avalduses ja lisas, et lendkehade tükke ei leitud.

President Joe Biden ütles sel nädalal pressikonverentsil, et esialgsetel andmetel ei ole Alaska ja Huroni järve intsident seotud Hiina luureprogrammiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles