Maavärinadiplomaatia Maavärin leevendab Türgi suhteid Armeenia ja Kreekaga

Copy
Armeenia välisminister Ararat Mirzoyan ja Türgi välisminister Mevlut Çavuşoğlu kätt surumas pärast ühist pressikonverentsi Ankaras.
Armeenia välisminister Ararat Mirzoyan ja Türgi välisminister Mevlut Çavuşoğlu kätt surumas pärast ühist pressikonverentsi Ankaras. Foto: ADEM ALTAN

Türgis ja Süürias toimunud maavärin, kus on tänaseks hukkunud juba üle 41 000 on ääretult suur katastroof ning Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) hinnangul Euroopa saja aasta rängim loodusõnnetus. Katastroofi varjus on aga leevendust saanud mitmete riikide suhted Türgiga. Muude riikide hulgas saatsid Türki abi Kreeka ja Armeenia ning mõlema riigi välisministrid korraldasid ka visiidi Türki.

Armeenia välisminister Ararat Mirzojan külastas kolmapäeval Ankarat, et kohtuda oma Türgi kolleegi Mevlüt Çavuşoğluga. Visiit toimus veidi üle nädala pärast seda, kui Armeenia saatis humanitaarabi Türki kolmkümmend aastat suletud maismaapiiri kaudu.

Mirzojan saabus Ankarasse kolmapäeva hommikul koos ministri asetäitja Vahan Kostanyani ja Armeenia erisaadiku suhete normaliseerimiseks Türgiga Ruben Rubinyaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles