Mali peaminister katkestas julgeolekuohu tõttu visiidi riigi põhjaossa

Copy
Mali peaminister Choguel Kokalla Maïga.
Mali peaminister Choguel Kokalla Maïga. Foto: Bastien Louvet / BRST / SIPA / Scanpix

Mali peaminister Choguel Kokalla Maïga katkestas laupäeval julgeolekuohu tõttu visiidi riigi põhjaossa, mis on olnud juba mõnda aega pühasõdalaste rünnakute all, ütlesid valitsusallikad AFP-le.

Maïga (64) oli saabunud reedel Gao linna nelja päeva pikkusele külaskäigule riigi põhjaosa suurimasse piirkonda, selgub ametlikust programmist. Ent nüüd on tühistatud laupäevale ja pühapäevale kavandatud peatused Bouremis ja Ansongos, ütles haldusametnik.

«Meile laekusid viimase hetke hoiatused rünnakutest Ansongo ja Bouremi vastu. Teavitasime sõjaväge neist ähvardustest,» ütles ta.

Bouremi linnapea Hamadou Mahamane Toure kinnitas, et peaministri personaliülem teatas talle Bouremi ja Ansongo külastamise tühistamisest.

Tegemist oli Maïga esimese külaskäiguga tohutu territooriumiga Põhja-Malisse pärast tema naasmist tööle 5. detsembril, kolm kuud pärast südamerabandust.

Maïgal oli plaanis kohtuda kohalike võimudega, külastada sõjaväelasi, jagada põllumajandustehnikat ning anda teada ja käivitada erinevatest taristuprojektidest, selgub ametlikust programmist.

Maïga nimetati valitsusjuhiks 2021. aasta juunis, kui aasta jooksul oli aset leidnud teine riigipööre, millega sõjavägi suurendas veelgi oma mõjuvõimu.

Maismaapiirita Lääne-Aafrika riik on pidanud seisma silmitsi kümmekond aastat kestnud pühasõdalaste vägivallaga, mis on toonud kaasa nii julgeolekualase, aga ka poliitilise ja humanitaarkriisi.

Malit juhib sõjaväeline hunta, mis haaras võimu 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles