POSTIMEES MÜNCHENIS ⟩ Kallas: Putini lähikondsed peavad saama juba praegu signaali, et nad pannakse vastutama (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Peaminister Kaja Kallas täna Münchenis.
Peaminister Kaja Kallas täna Münchenis. Foto: Petr David Josek / AP / Scanpix

Peaminister Kaja Kallas näeb, et needsamad jõud, kes tunnistasid mullu Ukraina sõja puhkemise järel, et nad olid naiivsed ja pidanuks kuulama Eesti-suguste hoiatusi, usuvad, et nüüd on neil edasise osas ikkagi õigus.

Mis on põhiline teema, mille kohta välisajakirjanikud teile intervjuudes küsimusi esitasid?

Põhiliselt minu eelmise nädala ettepaneku kohta, mis puudutas relvi ja ühishanget. Teine on vastutuse küsimus, just [Ukraina] tribunalide teema, kas sellega minna või mitte minna edasi.

Kolmas on see, mille kohta alati küsitakse: kas Euroopa ühtsus nüüd laguneb. Kas nüüd on jälle kõik erinevates suundades jooksmas. See on alati küsimus.

Mida te sellele vastasite?

Ma olen öelnud, et ei, me oleme koos, aga on tõsi, et kui mullu 24. veebruaril väga paljud [läänes] ütlesid, et me olime naiivsed, me oleksime pidanud teid kuulama, siis natuke on tulemas seda tagasi seda, et jah-jah, siis me oleksime pidanud teid kuulama, aga praegu oleme meie need täiskasvanud toas, kes teavad, kuidas asjad on.

Seepeale tekkib küsimus, et kui te ei teadnud toona, siis miks te arvate, et lahendused, mida te olete varasemalt proovinud ja mis pole töötanud, töötavad nüüd. Võib-olla peaks mõtlema lahendustele, millest meie räägime.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles