IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Vene üksused lähenevad Bahmuti seni kõige ohutumale varustusteele

Igor Taro
Copy
Ukraina sõdur tulistab Itaalia päritolu OTO-Melara Mod 56 haubitsast Donetski oblastis Avdijivka juures.
Ukraina sõdur tulistab Itaalia päritolu OTO-Melara Mod 56 haubitsast Donetski oblastis Avdijivka juures. Foto: LIBKOS/AP/Scanpix

Bahmuti põhjatiival on toimunud negatiivne areng – Vene okupantidel õnnestus ühes lõigus liikuda paari kilomeetri jagu edasi ning see viis sealse olukorra kriitilise piirini. Vene väed koondavad sinna uusi reserve, kuna neil paistab olevat kiire Bahmuti vallutamisega 24. veebruariks, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Luhanski operatiivsuunal jätkub Vene okupantide surve Hrjanõkivka küla poolt lõunasse piki Oskili jõe joont, kuid hetkel nad seal ei edene. Svatove lõigus on Vene vägede kontsentratsioon väga suur, kuid Ukraina üksuste positsioonid on kindlamad – seal käib okupantide arvukuse metoodiline vähendamine kaudtulega. Sisuliselt positsioonilahingud, väikese positiivse trendiga.

Kreminna metsades lõuna pool on olukord keerulisem. Vene okupandid püüavad rünnata soomusautode toel ukrainlaste positsioone, metsasel maasikul see neil alati nii ei õnnestu, sest tehnika jaoks on läbitavus raskendatud. See hoiab neid pisut tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles