SANKTSIOONID KASUKATELE Moskva jõukate prouade najal elanud Kreeka köösnerid otsivad Venemaal tööd (1)

, AFP ajakirjanik
Copy
Kreeka köösner Antonis Disios vaatab kasukat oma töökojas Kastorias.
Kreeka köösner Antonis Disios vaatab kasukat oma töökojas Kastorias. Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS / REUTERS / SCANPIX

Veel aasta tagasi poseerisid Vene naised Põhja-Kreekas suures messihallis kuldset trooni meenutavas tugitoolis, mässituna uhketesse karusnahkadesse. «Nad tundsid end nagu tsaarinnad. Nüüd ei tõsta keegi enam oma jalga siia,» lausub üks messikeskuse töötaja.

Kuigi karusnahatööstus on maailmas teinud viimastel aastakümnetel loomaõiguslaste kampaania tulemusel vähikäiku, on sellistes riikides nagu Venemaa ja Hiina uhked kasukad endiselt populaarsed. Tänu ekspordile just Venemaale nautis Kreeka karusnahatööstus suurt edu, kuni ELi sanktsioonid luksuskaupadele tegid sellele mullu lõpu.

Nii on Põhja-Kreekas Kastoria ja Siatista kandis, mis on karusnaha tootmise poolest kuulus alates 15. sajandist, sulgenud pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale uksed kümned ettevõtted.

«Mu isa oli köösner ja ma õppisin oskusi väikesest peale,» rääkis Siatista lähistel pereäri juhtiv 47-aastane Apostolis Gravas. «Koroonaviirus ja sõda on meid minema pühkinud. Me oleme meeleheitel. Sellepärast otsisin Venemaal tööd. Paljud lähevad Venemaale tööd otsima.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles