Sarkozy on rivaali kinni püüdnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy on värske arvamusküsitluse kohaselt  rivaali kinni püüdnud.

Eile avaldatud küsitlus näitas, et UMP partei kandidaat Sarkozy on sotsialistide esindajast Francois Hollande`ist vaid poole protsendi kaugusel, edastab AFP.

Prantsusmaal toimub presidendivalimiste esimene voor sellel kuul.

Sarkozy toetas 28 protsenti ja Hollande´i 28,5 protsenti küsitletutest. Siiski võib Hollande valimiste teises voorus võita.

Mai alguses toimuv teine valimistevoor arvatakse toovat Hollande`ile 55 protsendi ja Sarkozyle 45 protsendi prantslaste toetuse.

Sarkozy tõi möödunud nädalavahetusel oma valimiskampaaniasse uusi tuuli, tõstes Prantsusmaa ja Euroopa õiguste tagamise päevakorrale.

Sarkozy ähvardas, et kui Euroopa Liit ei loo võimalust karistada Schengeni õigusruumi riike, mis ei kontrolli oma piire piisavalt, siis võib Prantsusmaa peatada oma kuulumise Schengeni õigusruumi.

Schengeni õigusruumi 25 riigis elab 400 miljonit inimest, kellel on õigus ühenduse sisepiirides reisidokumendita liikuda.

Schengeni õigusruumi pääsenud illegaalsed immigrandid saavad seal põhimõtteliselt samuti vabalt liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles