ÜLEVAADE Põhja-Koreas kardetakse näljahäda puhkemist (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Riisi külvamine Põhja-Korea Kangso piirkonnas Chongsani kooperatiivis möödunud aasta 9. mail. FOTO: Cha Song Ho/AP/Scanpix
Riisi külvamine Põhja-Korea Kangso piirkonnas Chongsani kooperatiivis möödunud aasta 9. mail. FOTO: Cha Song Ho/AP/Scanpix Foto: Cha Song Ho/AP/Scanpix

Sanktsioonid, range Covid-19 karantiin ja ränk põud vaheldumisi üleujutustega on toonud Põhja-Koreas kaasa tõsise toidukriisi.

Lõuna-Korea valitsuse satelliidipiltidelt selgub, et Põhja-Korea tootis 2022. aastal 180 000 tonni vähem toiduaineid kui aasta varem. Möödunud aasta juunis hoiatas Maailma Toiduprogramm, et äärmuslikud ilmaolud võivad vähendada nii tali- kui kevadvilja saagikust. Riigimeedia kinnitas möödunud aasta lõpus, et riigis valitseb selle ajaloo teine kõige hullem põud.

Kõik see on ajanud toidu hinnad lakke – maisi hind tõusis 2023. aasta alguseks 20 protsendi võrra. Mais on aga odavam alternatiiv korealaste põhitoidusele riisile, mida paljud enam üldse osta ei jaksa, vahendab Jaapanis tegutsev Põhja-Korea väljaanne Rimjin-gang.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles