EL ei kiitnud heaks uut sanktsioonide paketti Venemaa vastu

BNS
Copy
Euroopa Liidu diplomaadid ei suutnud neljapäeval kiita heaks kümnendat sanktsioonide paketti Venemaale
Euroopa Liidu diplomaadid ei suutnud neljapäeval kiita heaks kümnendat sanktsioonide paketti Venemaale Foto: Imago Stock&people Via Www.imago-images.de

Euroopa Liidu diplomaadid ei suutnud neljapäeval kiita heaks kümnendat sanktsioonide paketti Venemaale, mis blokeeriks sõjategevuseks vajaliku tehnoloogia, vahendas Reuters.

Liikmesriigid peavad nõustuma ühehäälselt sanktsioonide jõustamisega. Allikate sõnul tõkestab paketi vastuvõtmist Poola seoses eranditega, mis lubavad Vene sünteetilise kummi importi Euroopa Liitu.

Poola diplomaatide sõnul on erandid nii suured, et sanktsioonid oleksid ebaefektiivsed. Teiste allikate järgi kehtestati erandid Itaalia heaks ning Saksamaa toel.

Liikmesriikide esindajad kohtuvad uuesti reedel, et kokkuleppeni jõuda, ütlesid allikad.

Euroopa Liidu sõnul on selle pakett loodud eesmärgiga muuta sõja finantseerimine Venemaale keerukamaks ning jätta Venemaa ilma vahenditest, mida on vaja relvade ehitamiseks.

Uus pakett hõlmab kaubanduspiiranguid umbes kümne miljardi euro ulatuses ning võtab sihikule Vene pangad ning nõndanimetatud propagandistid. Samuti kantakse musta nimekirja isikud, kes on seotud droonide tootmisega Iraanis.

Mõned allikad ütlesid, et Varssavi annab tõenäoliselt reedel oma heakskiidu, kuna uute sanktsioonide kehtestamine Venemaa sõja alguse aastapäeval on olulisem kui vaidlused nende sisu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles