Venemaa lubab vastulööki, kui peaks toimuma Ukraina provokatsioon Transnistrias (4)

Copy
Venemaa ja Transnistria lipp 18. sajandi Vene väejuhi Aleksandr Suvorovi mälestusmärgi lähedal Tiraspolis, mis on Moldova venemeelse separatistliku piirkonna Transnistria pealinn.
Venemaa ja Transnistria lipp 18. sajandi Vene väejuhi Aleksandr Suvorovi mälestusmärgi lähedal Tiraspolis, mis on Moldova venemeelse separatistliku piirkonna Transnistria pealinn. Foto: Sergei Gapon / AFP / Scanpix

Vene relvajõud ei jäta vastamata, kui Ukraina väed peaksid korraldama provokatsiooni Moldova separatistlikus Transnistria piirkonnas, hoiatas Vene välisministeerium täna. Ameerika sõjauuringute instituut (ISW) teatas täna, et Venemaa loob tingimusi võõra lipu all toimuva operatsiooni korraldamiseks Moldovas ja Tšernihivi oblasti rahvusvahelisel piiril.

«Vene relvajõud vastavad, kui Kiievi režiimi poolt tuleb provokatsioon,» ütles ministeerium avalduses, süüdistades Ukrainat suure hulga sõdurite piirile koondamises. Venemaa välisministeerium hoiatas seejuures ka USAd ja NATOt nende sammu eest.

Transnistria on Ukrainaga piirnev regioon, mis eraldus pärast sõda Moldovast 1992. aastal. Sellest ajast on sinna paigutatud Vene sõdureid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles