Berliinis toimus relvatarnetevastane meeleavaldus «Ülestõus rahu eest» (19)

Copy
Berliinis Ukrainale relvade tarnimise vastu ning Venemaa ja Ukraina rahuläbirääkimiste toetuseks toimuv meeleavaldus.
Berliinis Ukrainale relvade tarnimise vastu ning Venemaa ja Ukraina rahuläbirääkimiste toetuseks toimuv meeleavaldus. Foto: CHRISTIAN MANG / REUTERS / SCANPIX

Pärast eilseid Ukrainat toetavaid suuri meeleavaldusi Berliinis ja mujal Saksamaal tulid täna riigi pealinna tänavatele edasiste relvatarnete vastased.

Mitu tuhat inimest kogunes Berliinis Brandenburgi värava juurde meeleavaldusele, kus nõuti läbirääkimisi Venemaaga Ukraina sõja teemal. Vasakpoolsete (Die Linke) poliitiku Sahra Wagenknechti ja naiste õiguste aktivisti Alice Schwarzeri algatatud meeleavaldus kandis nime «Ülestõus rahu eest». Politsei andmetel võttis meeleavaldusest osa ligi 13 000 inimest. Vahetult enne meeleavalduse algust teatas politsei, et osalejaid on umbes 5000, ja meeleavalduse korraldajad ütlesid, et hinnanguliselt on kohal vähemalt 10 000 inimest.

Meeleavaldusel oli kohal 1400 politseinikku, kirjutas Berliini politsei Twitteris. Meeleavaldajad olid erinevatest poliitilistest leeridest – paremäärmuslastest kuni vasakäärmuslasteni –, mille tõttu kardeti, et võivad puhkeda protestijate konfliktid. Brandenburgi värava ümbruses registreeriti ka mitu väiksemat vastudemonstratsiooni, kus osalejate arv oli enamasti kahekohaline.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles