SEADUSEST ÜLE ⟩ Putin tunnustas ordeniga trennikaaslasest märulinäitlejat (2)

Copy
Putin ja Seagal 2015. aastal.
Putin ja Seagal 2015. aastal. Foto: Alexei Druzhinin / AP / Scanpix

Vene kodakondsusega Ameerika näitleja Steven Seagal sai Venemaa Sõpruse ordeni väidetava suure panuse eest rahvusvahelise kultuuri- ja humanitaarkoostöö arendamisse, vahendab Unian. 

Orden loodi 1994. aastal, et julgustada kodanikke tegutsema Venemaa heaolu, õitsengu ja julgeoleku nimel, kirjutas ABC News. 

Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Ameerika näitleja Steven Seagali lähedased suhted on kestnud juba aastaid. Mõlemad harrastavad Jaapani võitluskunsti: Putinil on must vöö judos, Seagalil on vöö aikidoos.

2016. aastal sai Seagal ka Venemaa kodakondsuse ning passi sai ta tseremoonial Putini käest isiklikult.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles toona ajakirjanikele, et Seagal on pikka aega tungivalt Venemaa kodakondsust nõudnud, ning lisas: «[Seagal] on tuntud soojade tunnete poolest meie riigi vastu ja ta on ka kuulus näitleja, mis annab põhjuse temast Venemaa kodanik teha.»

Kaks aastat hiljem nimetati ta Venemaa välisministeeriumi eriesindajaks Vene-Ameerika ja Vene-Jaapani humanitaarsuhete alal.

Lisaks käis Seagal Venemaa poolt ebaseaduslikult annekteeritud aladel. Näiteks 2015. aastal käis ta Sevastopolis ja 2022. aastal Vene okupantide hävitatud Jelenovkas. Samal ajal teatas Vene meedia, viidates okupeeritud Donetski isehakanud juhile Deniss Pušilinile, et Seagal kavatseb Donbassist filmi teha. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles