Macron Pariisi põllumajandusmessil: külluse ajastul on lõpp (1)

Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / POOL / Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus Pariisi põllumajandusmessil tarbijaid hoolikamalt veeressursse kasutama.
 

Macron kohtus veise-, sea-, piima- ja veinitootjatega, et näidata üles isiklikku tähelepanu nende igapäevastele muredele, kirjutas Associated Press. 

Prantsusmaal toimuv rahvusvaheline põllumajandusmess.
Prantsusmaal toimuv rahvusvaheline põllumajandusmess. Foto: Tomas Stevens / Abaca Press / Scanpix

«Riik peab vee osas tegema seda, mida on tehtud energeetika valdkonnas - koostama selge plaani. See tähendab, et me kõik - kodanikud, töösturid, teenusepakkujad, kohalikud omavalitsused, põllumajandustootjad - peame sellele haruldaseks muutuvale varal tähelepanu pöörama,» vahendas Macroni kõnet Euronews. 

«Ütlesin seda juba suve lõpus, see on külluse ajastu lõpp,» lisas Prantsusmaa president.

Rahvusvahelise konkurentsi tasakaalustamiseks saatis Prantsusmaa president sõnumi ka Ladina-Ameerika riikidele. Emmanuel Macron ütles, et Euroopa Liidu ja Mercosuri riikide vaheline kaubandusleping ei ole võimalik, kui nad [Lõuna-Ameerika riigid - toim] ei pea kinni samadest keskkonna- ja sanitaareeskirjadest.

Pärast enam kui 20 aastat kestnud läbirääkimisi jõuti 2019. aastal Euroopa Liidu ja Brasiilia, Argentiina, Paraguay ning Uruguay vahel kokkuleppele, kuid liikmesriigid ei ole dokumenti veel ratifitseerinud.

Euroopa Komisjon esitab eeldatavasti sel nädalal oma lisadeklaratsiooni.

President Emmanuel Macron püüdis laupäeval kaitsta oma ebapopulaarset pensionikava, et näidata, et ta kuulab Prantsusmaa suurimal põllumajandusmessil põllumajandustootjate ja teiste tavakodanike muresid.

«Ma tulin siia, et toetada meie põllumehi, kes teevad kõvasti tööd, kuid kellel on väikesed pensionid, mida me oleme oluliselt parandanud,» vahendas Macroni kõnet El Pais. 

Macron on lubanud reformiga edasi minna, hoolimata riigis toimuvatest meeleavaldustest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles