ÜLEVAADE Vene oligarh hiilib Soomes sanktsioonidest kõrvale

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Ammused sõbrad Venemaa president Vladimir Putin ja Venemaa Judo Föderatsiooni juht Boris Rotenberg 2019. aastal Peterburis kätlemas.
Ammused sõbrad Venemaa president Vladimir Putin ja Venemaa Judo Föderatsiooni juht Boris Rotenberg 2019. aastal Peterburis kätlemas. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/Reuters/Scanpix

Soome rahvusringhäälingu Yle uuriv toimetus ajas Vene oligarhi Boris Rotenbergi tegutsemise jälgi ja avastas, et Putini endine judokaaslane üritab ELi sanktsioonidest kõrvale hoida, varjates osa oma Soomesse paigutatud varast.

Rotenberg ei ole esitanud Soome ametiasutusele kõiki andmeid oma varade kohta, sh viidatakse tema soovile peita näiteks osalust kohalikes investeerimis- ja riskifondides, avaldas Yle eile.

Mullu septembris teatasid Soome võimud, et arestisid üle 80 miljoni euro väärtuses varasid, mis kuulusid ELi sanktsioonide alla sattunud venelastele, sealhulgas kaks Rotenbergile kuuluvat villat, üks Hankos ja teine Porvoos.

Arestitud on küll ka Rotenbergi Ferrarid, kuid segane on, mida plaanitakse näiteks teha Helsingis Hietalahtis ühes korrusmajas Rotenbergile kuuluva korteriga, mis on kirjutatud variisiku nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles