Ametnikud: Kreekas sai rongiõnnetuses surma vähemalt 32 inimest

Copy
Rongiõnnetus Kreekas.
Rongiõnnetus Kreekas. Foto: Vaggelis Kousioras / AP / Scanpix

Kreekas Larissa linna lähedal ööl vastu kolmapäeva aset leidnud rängas rongiõnnetuses, milles põrkasid kokku reisi- ja kaubarong, sai surma vähemalt 32 ja viga 85 inimest, ajakohastasid võimud hukkunute arvu.

Tuletõrje pressiesindaja kinnitas, et vahetult enne südaööd paiskus mitu vagunit rööbastelt pärast seda, kui rongid umbes poolel teel Ateena ja Thessaloniki vahel kokku põrkasid.

«32 inimest on leitud surnuna,» rääkis pressiesindaja Vassilis Vathrakogiannis ajakirjanikele, lisades, et päästetööd inimeste väljatoomiseks jätkuvad.

«85-st viga saanud inimesest jääb 53 haiglasse,» märkis ta.

Ühtekokku oli reisirongis 350 reisijat.

Õnnetus leidis aset Ateenast 380 kilomeetri kaugusel põhjas asuva Tempe linna lähistel, kus rööbastelt sõitsid välja mõlema rongi mitu vagunit.

Tuletõrje pressiesindaja ütles, et kolmest rööbastelt sõitnud vagunist üks süttis põlema ning mitu inimest jäi sinna lõksu, vahendas rahvusringhäälingu kanal ERT.

Päästetöödest võtab osa politsei, 40 tuletõrjujat ja umbes 30 kiirabibrigaadi, vahendas kohalik meediaväljaanne Onlarissa.

Sündmuspaigale lähedal asuva Larissa linna haigla esindajad ütlesid, et vähemalt 25 inimese vigastused on rasked.

«Tegu oli äärmiselt võimsa kokkupõrkega. Kohutav öö... raske on sündmuskohta kirjeldada,» ütles Tessaalia piirkonna kuberner Kostas Agorastos riiklikule telekanalile.

Kiirabibrigaadid tõttasid sündmuskohale mitmest lähedalasuvast linnast, et abistada transpordiga viga saanud reisijaid.

Agorastos ütles telejaamale Skai, et «üle 250 reisija viidi Thessaloníkisse bussidega».

«Kahjuks võib vigastatute ja hukkunute arv kerkida,» lisas ta.

Pealampidega päästjad püüdsid paksus suitsus eemaldada vagunite küljest väändunud metalli, et otsida veel võimalikke ellujääjaid.

Valitsusametnike sõnul on ühendust võetud ka sõjaväega ning palutud neid appi päästetöödele. Larissas viidi veel kaks haiglat kriisirežiimi valmidusse.

Valitsus kutsus kokku kriisikoosoleku.

Üks reisijaist nimega Lazos ütles ajalehele Protothema, et üleelamine oli olnud «väga šokeeriv».

«Ma ei saanud viga, ent sain pihta verepritsmetega teistelt inimestelt, kes said viga minu lähedal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles