Europarlament keelustas TikToki tööseadmetes

Copy
Nutitelefon TikToki rakendusega 28. veebruar 2023.
Nutitelefon TikToki rakendusega 28. veebruar 2023. Foto: BO AMSTRUP/AFP/Scanpix

Euroopa Parlament andis teisipäeval oma oma töötajatele andmekaitse huvides käsu kõrvaldada sotsiaalmeediaplatvorm TikTok tööseadmetest.

Sama tegi eelmisel nädalal Euroopa Komisjon.

Europarlamendi president Roberta Metsola ja peasekretär Alessandro Chiocchetti otsustasid, et alates 20. märtsist ei tohi TikToki rakendust kasutada töötajate seadmetes nagu mobiiltelefonid, tahvelarvutid ja sülearvutid.

«Sellest kuupäevast blokeeritakse internetis juurdepääs TikTokile ka meie asutuse võrgus,» ütles parlamendi innovatsiooni ja tehnoloogilise toe peadirektoraat teates institutsiooni 8000 töötajale.

Parlamendiliikmetel ja nende personalil soovitatakse tungivalt eemaldada TikTok ka oma isiklikest seadmetest.

Euroopa Komisjon ja Euroopa Ülemkogu kehtestasid TikToki-keelu eelmisel neljapäeval. Seda on teinud ka USA ja mitmed teised lääneriigid.

Ülipopulaarset videojagamisrakendust, mille emafirma on Hiina ByteDance, hakatud jälgima üha teravamal pilgul, sest kardetakse, et see annab Pekingile ligipääsu kasutajate andmetele.

TikTok eitab Pekingi kontrolli kategooriliselt, kuid novembris tunnistas firma, et mõned tema Hiina töötajad pääsevad ligi Euroopa kasutajate andmetele.

TikTok ei ole europarlamendi keeldu kommenteerinud, aga eelmisel nädalal kinnitas ta, et kaitseb kõigi oma 125 miljoni igakuise Euroopa Liidu kasutaja andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles