Ukraina süüdistas Venemaad teadlikus provokatsioonis (1)

Copy
Ukraina presidendi kantselei ülem Mõhhailo Podoljak.
Ukraina presidendi kantselei ülem Mõhhailo Podoljak. Foto: Genya Savilov / AFP / Scanpix

Kiiev nimetas täna Moskva väidet, et Ukraina diversantide rühm ületas Lõuna-Venemaal Brjanski oblastis piiri ja avas tule eraisikute pihta, teadlikuks provokatsiooniks.

«Lugu diversioonisalgast Venemaal on klassikaline tahtlik provokatsioon. Venemaa tahab hirmutada oma inimesi, et õigustada rünnakut teise riigi vastu ning vaesuse kasvu pärast aastat sõjapidamist,» ütles Ukraina presidendi nõunik Mõhhailo Podoljak Twitteris.

Kreml nimetas ukraina võitlejate väidetavat sissetungi terrorirünnakuks.

«Me räägime terrorirünnakust,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele ja lisas, et president Vladimir Putinit hoitakse pidevalt olukorraga kursis.

«President Putin on Kremlis. Talle annavad regulaarselt aru jõuametkonnad. Teiste hulgas kannavad talle ette FSB juht (Aleksandr) Bortnikov, kaitseminister (Sergei) Šoigu ja rahvuskaardi juht (Viktor) Zolotov,» ütles ta ajakirjanikele.

Venemaa lõunaosa ametnikud ütlesid varem neljapäeval, et ukrainlastest diversandid olevat ületanud piiri ja avanud tule ning Vene sõjavägi püüab salga elimineerida.

«Luure- ja diversioonisalk tungis Ukrainast Klimovo rajooni Ljubetšane külas. Venemaa Föderatsiooni relvajõud võtavad tarvitusele kõik meetmed, et diversoonisalk elimineerida,» ütles Brjanski oblasti kuberner Aleksandr Bogomaz veebis tehtud avalduses.

Ajakirjanike küsimusele, kas väidetav sissetung on nõndanimetatud sõjalise erioperatsiooni staatuse muutmise alus, jäi Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov vastuse võlgu.

«Ei tea. Praegu ei oska öelda,» lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles