AK ⟩ Itaalia sotsid usaldasid paremleeri kõigutamise feministliku anti-Meloni kätte (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Üllatuslikult esimese naisena Demokraatliku Partei (PD) juhiks valitud 37-aastane Elly Schlein rõõmustas eelmisel nädalal toetajate keskel valimiskomitee peakorteris Roomas. 
Üllatuslikult esimese naisena Demokraatliku Partei (PD) juhiks valitud 37-aastane Elly Schlein rõõmustas eelmisel nädalal toetajate keskel valimiskomitee peakorteris Roomas. Foto: Roberto Monaldo/lapresse/ap/scanpix

Esimest korda on Itaalia poliitika mõlemal tiival jäme ots naiste käes: kui käreparempoolne peaminister Giorgia Meloni on lubanud seista jumala, isamaa ja perekonna eest, siis äsja vasakleeri etteotsa kerkinud Elly Schlein esindab feministlikku ning vähemustesõbralikku kurssi.

Riigis, kus harjumuspäraselt on tipp-poliitikud juba keskea seljataha jätnud mehed, on igal juhul harjumatu, et valitsust tüürib 46-aastane naine ja opositsiooniliidriks on 37-aastane naine. Ometi on raske näha vastandlikumaid poliitikuid kui Meloni ja Schlein, olgugi et viimane ise tõrjub ajakirjanduse antud hüüdnime anti-Meloni.

Läinud nädalal Demokraatliku Partei (PD) juhiks valitud Schlein mõistab, et temalt oodatakse paremäärmusliku erakonna Itaalia Vennad liidri elu keeruliseks tegemist, ja seda ta võidukõnes ka lubas. «Meist saab probleem Giorgia Meloni valitsusele,» vahendas uudisteagentuur ANSA. «Anname panuse opositsiooni kokku toomiseks vaeste kaitseks valitsuse vastu, kes neid peksab, me kaitseme avalikke koole, kui valitsus vaikib fašistlike rünnakute ees. Me seisame barrikaadidel igasuguste tervishoiukärbete vastu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles