LASKEMOON OTSAKORRAL ⟩ Prigožin kahtlustab reetmist (7)

Copy
​Wagneri juht Jevgeni Prigožin räägib videos väidetavalt Bahmuti lähistel 3. märtsil 2023.
​Wagneri juht Jevgeni Prigožin räägib videos väidetavalt Bahmuti lähistel 3. märtsil 2023. Foto: concordgroup_official/AFP/Scanpix

​Wagneri juht Jevgeni Prigožin kurdab, et tema väed ei saa vajalikku laskemoona, samal ajal kui tema palgasõdurid püüavad saavutada kontrolli Bahmuti üle.

Prigožin ütles, et laskemoona tarnimisega viivitamise taga võib olla tavaline bürokraatia või reetmine.

Eile sotsiaalmeedias tehtud postituses ütles Prigožin, et dokumendid allkirjastati 22. veebruaril ning nad eeldasid laskemoona saatmist Bahmutisse juba järgmisel päeval. Enamik laskemoona pole aga tema vägedeni veel jõudnud, nentis ta.

Prigožin ütles täna, et tema esindajal võeti ära õigus juurdepääsuks Venemaa «spetsiaalse sõjalise operatsiooni» peakorterisse Ukrainas pärast seda, kui Prigožin kaebas laskemoona puudumise üle.

Wagneri grupi ja Venemaa väejuhatuse omavahelised suhted tunduvad üha pingelisemad. Laupäeval postitatud videos väidab Prigožin, et Venemaa rindejoon variseks ilma tema vägedeta kokku.

«Kui nüüd Wagneri eraarmee taganeks Bahmutist, siis laguneks kogu rinne,» ütles Prigožin. «Ühest küljest tõmbame kogu Ukraina armee enda peale, jahvatame ja hävitame seda ega anna neile võimalust koonduda teistesse rindesektoritesse. Teisest küljest liigume meie edasi ja teised on sunnitud kuidagi järele jõudma, et säilitada oma nägu,» lisas ta.

Juba veebruaris kurtis Prigožin, et kaitseminister Sergei Šoigu ja kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov hoiavad laskemoonatarneid tema vägedele kinni.

Laupäevases videos ütles Prigožin, et tema mehed kardavad, et neist tehakse patuoinad, kui Venemaa pealetung pole Bahmutis ning Ukrainas üldiselt edukas. «Kui me taandume, siis läheme igavesti ajalukku kui need, kes tegid määrava sammu sõja kaotamiseks,» ütles ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles