Ukraina armee ei alusta vastupealetungi mingil juhul enne, kui on kohal kogu selleks vajalik lääne relvaabi ja moon ning on loodud toimiv logistika selle tehnika hooldamiseks, kinnitas Postimehele Kiievis antud intervjuus Mõhhailo Podoljak, kes on Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi lähikonna üks mõjukamaid mehi. Podoljak on presidendi kantselei ülema Andri Jermaki nõunik.

Kes on Mõhhailo Podoljak?

Podoljak (51) on üks Ukraina presidendi kantselei peamisi töötajaid, kes suhtleb sõja ajal üldsusega.

Teda peetakse Ukraina presidendi kantseleis mõjukuselt neljandaks-viiendaks meheks president Zelenskõi, kantselei ülema Jermaki ja viimase nõuniku Kõrõlo Tõmošenko järel.

Kuulus sõja algul Ukraina delegatsiooni läbirääkimistel Venemaaga.

Ukraina presidendi kantseleis töötab 2020. aasta kevadest. Ta nõustab president Zelenskõid otseselt meediaküsimustes ning sisuliselt juhib presidendi kantselei infopoliitikat.

Varem töötas üle 20 aasta ajakirjanikuna. Muu hulgas töötas 2004. aastal Valgevenes opositsioonilise väljaande Vremja peatoimetajana. Samal aastal saatis Valgevene KGB ta riigist välja, süüdistades teda võimu õõnestamises.

Mis on viimased olulisemad arengusuunad sõjas? Detsembri keskel tõite esile, et Venemaa panustab raketirünnakutele, et jätta ukrainlased talveks ilma elektri, sooja ja veevarustuseta. Nüüd on talv peaaegu üle elatud ja mingeid tulemusi need rünnakud ei andnud. Veel rõhutasite Venemaa täielikku üleminekut sisuliselt sõjaaja seadustele nii majanduses kui ka poliitikas ning pidevat mobilisatsiooni. Mis on suures plaanis sellest ajast oluliselt muutunud?

Kommentaarid
Copy