Austraalia ja Saksa politsei lõhuvad relvasmugeldajate jõuku

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Austraalia politseinikud võtsid täna Sydneys kinni kolm inimest, kes tõenäoliselt hangeldasid Saksamaalt hangitud tulirelvadega.

Operatsioon smugeldajate tabamiseks toimus koostöös Saksa politseiga, vahendas AFP. Austraalia politsei eriüksus otsis täna läbi 11 objekti, nende hulgas ka Sylvana Watersi postkontori.

Kinni peeti 30-aastane postiametnik, 27-aastane telekommunikatsiooni tehnik ja 21-aastane impordiga tegeleva firma tööline. Ta peavad homme astuma kohtu ette, vahendas The Herald Sun.

Lisaks võeti kinni Sydney kinni üks 28-aastane naine, kes samuti õhtul üle kuulati.

The Daily Telegraph kirjutab, et kinni võeti kuus Lähis-Idast pärit inimest. Neist üks töötas Sydneys postkontoris, mis võimaldas märkamatut juurdepääsu salakaubale.

Uus-Lõuna-Walesi osariigi politsei teatel leidsid läbiotsimised aset ka Saksamaal Remscheidis.

Sel aastal on tulistamisintsidendid Sydneys suurenenud. Enamik neist on leidnud aset lääne- või edelarajoonides. Kurjategijad on autost avanud tule tänaval olnud inimeste pihta. Viimane taoline vahejuhtum, kus sai viga kaks last, leidis aset eile ehk 12. märtsil.

Politsei hakkas Euroopast pärit relvade arvatavat smugeldamist uurima tänavu veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles