Miks Jevgeni Prigožini palgasõduritega täituvad Venemaa kalmistud Kremlile mingit ohtu ei kujuta? Kust pärineb Prigožini sepavasar? Kuidas sai nn Putini kokast Venemaa ja Ukraina sõja üks tippkurjategijaid? Kuidas väldib Wagneri eraarmee juht ise surma? Sellest ja paljust muust rääkis portaalile Rus.Postimees sõltumatu ajakirjanik Deniss Korotkov, kes teatas 2015. aastal esimesena Wagneri eraarmee olemasolust.

Korotkov hoiab Wagneri tegevusel silma peal tänaseni. Praegu on ta keskuse Dosje ajakirjanik, varem oli Novaja Gazeta ja Peterburi väljaande Fontanka.ru töötaja, seal avaldati tema uurivad artiklid Wagneri eraarmee kohta.

Aastaid olid Korotkov ja väljaanded, kus ta töötas, Venemaa Föderatsiooni võimude surve all. Seepärast oli ta sunnitud riigist lahkuma.

Wagnerlased hukkasid taas ühe enda omadest, kes toodi tagasi Ukraina vangistusest. Jevgeni Nužini hukkamisest on möödas kolm kuud. Ja jälle hukkamine kaamera ees. Kas sina saad aru selliste demonstratsioonide mõttest?

Tegelikult me ei tea, kas need kaks inimest on surnud või mitte. Kui meil on tegemist Prigožiniga, siis on võimatu välistada mida tahes. Tema vaimus oleks mõlemad võimalused ja kuu aja pärast sõdur elusana avalikkuse ette tuua.

Prigožin üritab oma kaubamärki arendada. Sellise arenguga rindel ei pruugi Wagneri grupist varsti peale kaubamärgi enam midagi alles olla. Vasaraga hukkamised on revanš.

Kommentaarid
Copy