INTERVJUU Gruusia Noorte Advokaatide Ühendus: politsei kasutas eilsete protestide laialiajamiseks ülemäärast jõudu ja keelatud meetodeid (2)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Gruusia politsei kasutamas pisargaasiprotestijate laialiajamiseks 7. märtsil 2023. aastal.
Gruusia politsei kasutamas pisargaasiprotestijate laialiajamiseks 7. märtsil 2023. aastal. Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS/Scanpix

Ajakirjanikud ja advokaadid ei tea, kus valitsusvastastel meeleavaldustel kinni peetud inimesed on, ütles õiguskaitse ja kinnipeetavatele õigusabi andmisega tegeleva Gruusia Noorte Advokaatide Ühenduse (GYLA) inimõiguste programmi juhataja Tamar Oniani täna Postimehele antud intervjuus.

Gruusia siseministeeriumi aruande kohaselt peeti kinni 66 inimest ja 50 politseinikku sai kokkupõrgetes protestijatega vigastada. Süüdistused kinnipeetavatele olid väike huligaansus ja sõnakuulmatus politsei seaduslikele nõudmistele.

Lisaks üritati tungida parlamendihoonesse ja politsei kasutas siseministeeriumi sõnul proportsionaalset jõudu, et seda takistada. Protest ei olevat olnud ka rahumeelne: meeleavaldajad viskasid Molotovi kokteile ja kive, kasutasid füüsilist jõudu, lõhkusid parlamendihoone aknaid ja kahjustasid aedu ning ei kuuletunud politsei nõudmistele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles