Gruusia valitsev partei otsustas välisagentide seaduse tagasi tõmmata

Copy
Mees lehvitamas Gruusia riigilippu põleva barrikaadi ees Gruusia parlamendihoone lähistel Thbilisis, Gruusias 9. märtsil 2023.
Mees lehvitamas Gruusia riigilippu põleva barrikaadi ees Gruusia parlamendihoone lähistel Thbilisis, Gruusias 9. märtsil 2023. Foto: Zurab Tsertsvadze/AP/Scanpix

Gruusia valitsev erakond Gruusia Unistus teatas täna hommikul, et loobub vastuolulisest «välisagentide» seaduseelnõust, mis oli põhjustanud protestid Thbilisi tänavatel ning pälvinud Euroopa Liidu ja USA kriitika, sest see kujutanuks endast autoritaarset muutust riigis.

Erakond Gruusia Unistus ütles oma avalduses, et partei võtab tingimusteta tagasi seaduseelnõu, mida nad täielikult toetasid. Erakond põhjendas eelnõust loobumist vajadusega vähendada vastasseisu ühiskonnas.

«Me kui valitsev võim, kes vastutab iga ühiskonnaliikme ees, oleme otsustanud tingimusteta ja ilma reservatsioonideta tagasi võtta toetatud seaduseelnõu,» seisab Gruusia Unistuse, Rahvavõimu ja parlamendi enamuse poliitilise nõukogu ühisavalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles