Senati vabariiklaste liider McConnell viidi kukkumise järel haiglasse

Copy
Senati vabariiklaste liider Mitch McConnell.
Senati vabariiklaste liider Mitch McConnell. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

USA senati vabariiklaste 81-aastane liider Mitch McConnell komistas ja kukkus eile õhtul ning toimetati haiglasse ravile, ütles Kentucky osariigist valitud senaatori pressiesindaja.

McConnell võttis osa eraviisilisest õhtusöögist kohalikus hotellis, kus ta komistas, ütles tema kõneisik Doug Andres.

Aastal 2019 komistas ka lastehalvatuse läbi põdenud McConnell oma kodus Kentucky osariigis. Ka tollal ta kukkus ning talle tehti rangluumurru tõttu operatsioon. Senat oli just alustanud oma suvevaheaega ning McConnell töötas mõned nädalad oma kodust taastumise ajal.

Sõnaaher McConnell on sageli hoidunud oma eraelust avalikult rääkimast, ent pärast koroonapandeemia algust rääkis ta oma varasest lapsepõlvest, kui tal tuli võidelda raske haiguse, lastehalvatusega.

Ta kirjeldas, kuidas ta ema oli teda lapsena suunanud võimalikult vähe jalge peal olema ning tegi temaga läbi füüsilise teraapia taastusravi. Samuti tunnistas McConnell, et ka täiskasvanuna oli tal aeg-ajalt probleeme treppidel liikumisega.

Esmalt 1984. aastal senaatoriks valitud McConnellist sai jaanuaris kõige kauem senati liidri rollis olnud poliitik, kui kongressi uus koosseis kogunes, murdes sellega varasema, 16 aasta pikkuse rekordi.

Senatist, mille liikmete keskmine vanus on 65 eluaastat, on viimasel ajal puudunud mitmed senaatorid haiguse või ravi tõttu, näiteks tõsisemalt 90-aastane California osariigi demokraadist senaator Dianne Feinstein või ka 53-aastane Pennsylvania osariigi demokraat John Fetterman, kes mõlemad viibivad haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles