INTERVJUU Gruusia vabaühendus: meid on juba üle aasta rahvavaenlasteks tembeldatud

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Sotsiaalse Õigluse Keskuse (Social Justice Center) juhatuse liige ja justiits- ja demokraatiaprogrammi koordinaator Guram Imnadze.
Sotsiaalse Õigluse Keskuse (Social Justice Center) juhatuse liige ja justiits- ja demokraatiaprogrammi koordinaator Guram Imnadze. Foto: Social Justice Center

Postimees rääkis Gruusia vabaühenduse Sotsiaalse Õigluse Keskus (Social Justice Center) juhatuse liikme ja justiits- ja demokraatiaprogrammi koordinaatori Guram Imnadzega nn välisagentide seaduse eelnõust ja üldisest vabaühenduste olukorrast riigis.

Gruusia valitsuspartei Gruusia Unistus teatas täna, et võtab parlamenti jõudnud välisagentide seaduse eelnõu tingimusteta tagasi. Lõplikku otsust pole veel tehtud, sest selle üle peab hääletama Gruusia parlament. Opositsioon on teatanud, et nad ei usalda Gruusia Unistust ning jätkavad proteste, et nõuda valitsusparteilt selgitust, kuidas seadus tagasi võetakse, ja et vahistatud meeleavaldajad vabastataks.

Imnadze sõnul pole seaduseelnõu aga riigi ainus probleem – see on üks osa Gruusia valitsuse tööst, mis õõnestab kodanikuühiskonda ning üritab neid delegitimeerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles