SÕNUMIVAHETUS PALJASTAB ⟩ Itaalia poliitikud heitsid pandeemia lahvatamise ajal viiruse leviku üle nalja (2)

Copy
Itaalia armee konvoi transpordib 2020. aasta mais Bergamos Covid-19sse surnud inimeste sarkasid Ferrarasse tuhastamisele.
Itaalia armee konvoi transpordib 2020. aasta mais Bergamos Covid-19sse surnud inimeste sarkasid Ferrarasse tuhastamisele. Foto: Massimo Paolone / LaPresse / ZUMA Press / Scanpix

Sõnumirakenduses WhatsApp peetud vestlused Itaalia poliitikute ja riigi juhtivate tervishoiuametnike vahel näitavad, et koroonaviiruse kulutulena liikvele minnes 2020. aasta hakul üritasid nad kaitsta riigi mainet ja viskasid nalja Itaalia rolli üle haiguse levimises mujale Euroopasse.

Prokuratuur on algatanud uurimise seoses toonase peaministri Giuseppe Conte, tervishoiuministri Roberto Speranza ja veel 17 ametniku tegevusega, keda kahtlustatakse raskekujulises süüs epideemia puhkemisel ja tapmises seoses valitsuse otsustega pandeemia alguses. Uurimise osaks on ka ametnike omavahelised sõnumid ajast, mil Itaalia oli Euroopas esimene koroonaviiruse puhangu küüsi langenud riik.

Briti ajaleht The Guardian on näinud 5. märtsil 2020 kirjutatud WhatsAppi sõnumit, kus tervishoiuminister Speranza ütleb kolleegile, et neil tuleb ära kasutada uudist, mis väidab, et Euroopa esimene kohalik koroonaviiruse juhtum avastati hoopis Saksamaal, et kaitsta niimoodi Itaalia mainet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles