ÜLEVAADE Gruusia valitsus võttis välisagentide seaduse tagasi

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Gruusia, Ukraina ja Euroopa lipud kolmapäeval Gruusia opositsiooni ja kodanikuühiskonna rühmade kokku kutsutud meeleavaldusel Gruusia parlamendi ees Thbilisis. 
Gruusia, Ukraina ja Euroopa lipud kolmapäeval Gruusia opositsiooni ja kodanikuühiskonna rühmade kokku kutsutud meeleavaldusel Gruusia parlamendi ees Thbilisis. Foto: VANO ŠLAMOV/AFP/SCANPIX

Pärast kahte ööd kestnud massilisi meeleavaldusi otsustas Gruusia võimuerakond Gruusia Unistus tagasi võtta parlamendis esimesel lugemisel heaks kiidetud nn välisagentide seaduse eelnõu, mis oleks sundinud välisrahastust saavaid vabaühendusi ja meediaväljaandeid end registreerima mõjuagentidena.

«Meie kui valitsev võim, kes vastutab iga ühiskonnaliikme ees, oleme otsustanud tingimusteta ja reservatsioonideta tagasi võtta toetatud seaduseelnõu,» vahendas Interpressnews Gruusia Unistuse, Rahvavõimu ja parlamendi enamuse poliitilise nõukogu ühisavaldust.

Samas nimetati seadust avalduses õiglaseks ja lisati, et vastasus sellele tulenes valedest. «Seaduseelnõu sildistati valelikult Venemaa seaduseks ja selle heakskiitmist esimesel lugemisel näidati avalikkusele kui eemaldumist Euroopa kursist,» kirjutati avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles