VAIDLUS ISIKU ÜLE ⟩ Kaks Ukraina asulat peavad õõvastavas videos tapetud sõjavangi oma kangelaseks

Postimees
Copy
Ukraina relvajõud teatasid, et Vene sõdurite käe läbi tapetud sõjavang on Tõmofi Šadura, kuid võimalikuks peetakse ka, et tegemist on hoopis Oleksandr Matsievskõiga.
Ukraina relvajõud teatasid, et Vene sõdurite käe läbi tapetud sõjavang on Tõmofi Šadura, kuid võimalikuks peetakse ka, et tegemist on hoopis Oleksandr Matsievskõiga. Foto: Ukraina presidendi pressiteenistus / AFP / Scanpix

Pärast seda, kuid nädala hakul läks internetis levima videoklipp, kus Vene sõdurid lasevad maha «Au Ukrainale!» hõiganud sõjavangi, teatasid Ukraina relvajõud, et tegemist oli 30. üksik-mehhaniseeritud brigaadi sõduri Tõmofi Šaduraga, kuid Ukraina meedia väidab nüüd, et julmalt tapetud sõdur oli hoopis territoriaalkaitsesse kuulunud Oleksandr Matsievskõi.

Tänavu 7. jaanuaril 41-aastaseks saanud Šadura kasvas üles Žõtomõri oblastis Mala Derevõtška külas ning 30. üksik-mehhaniseeritud brigaadi teatel jäi kadunuks 3. veebruaril Bahmuti lähistel.

Selleks ajaks olid mõned Ukraina väljaanded ja blogijad öelnud, et Vene vägede käes tapetud mees on hoopis 42-aastane Matsievskõi, kes oli mullu novembrist saadik olnud samuti rindel Bahmuti all, vahendas The Guardian.

Nižõni linnas elektrikuna töötanud Matsievskõi haual käis hulgaliselt rahvast, kui The Guardian surnuaeda külastas. «Sellel sõduril pidid olema maailma suurimad munad,» lausus üks mees. «Me peaksime talle linnas pühendama ausamba,» lisas üks eakas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles